Softclose scharnieren

Niets zo vervelend als een dichtknallende keukenkastdeur terwijl je rustig televisie zit te kijken of een boek zit te lezen. Met de softclose scharnieren van Meubelbeslag Center is dit lawaai verleden tijd. Deze innovatieve scharnieren zijn voorzien van een demper, waardoor je deuren geruisloos en soepel kunt sluiten.

Bekijk ons uitgebreide aanbod voorliggende- en binnenliggende softclose scharnieren hieronder en bestel ze eenvoudig in onze webshop, voor een betaalbare prijs.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 23

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 23

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een softclose scharnier?

Een softclose scharnier is een scharnier die is uitgerust met een veer. Deze veer werkt als een demper die de snelheid van de dichtvallende deur vermindert, vóór deze het kastframe raakt. Met softclose scharnieren kun je deuren dus soepel en geruisloos sluiten. Ideaal in de keuken, slaapkamer of studeerkamer.

De voordelen van softclose scharnieren

Softclose scharnieren zijn enorm populair. Vooral in keukenkastjes kom je ze tegen. Maar waarom is deze keukenkast scharnier met demper zo geliefd? We sommen de voordelen voor je op:

  • Gereduceerd geluid: geen dichtknallende kastdeuren meer.
  • Veiligheid: deurtjes gaan minder snel dicht, waardoor de kans op beknelde vingers kleiner wordt.
  • Voorkomt vroegtijdige slijtage: deuren hoeven geen schokken op te vangen en gaan dus langer mee.

Hoewel softclose scharnieren met name in de keuken uitkomst bieden, zijn scharnieren met een softclose functie uiteraard ook zeer geschikt voor andere toepassingen.

Soorten softclose scharnieren

Bij Meubelbeslag Center snappen we de populariteit van softclose scharnieren. Je vindt bij ons dan ook een uitgebreid aanbod. Voor elke aanslagsoort bieden we de juiste oplossing. Ligt de kastdeur voor het kastframe, ga dan voor ons voorliggende scharnier met softclose functie. Valt de kastdeur tussen beide zijwanden? Maak dan gebruik van binnenliggende softclose scharnieren. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor middenwand scharnieren.

De softclose scharnieren zijn verkrijgbaar in diverse formaten en je hebt dan ook de keuze uit verschillende openingshoeken. Waar je ook voor kiest, bij Meubelbeslag Center ben je verzekerd van goede scharnieren voor betaalbare prijzen.

Tip: Meubelbeslag Center heeft ook softclose ladegeleiders in het assortiment. Deze zijn van toonaangevende merken zoals Blum, bekend van de scharnieren met softclose functie.

Softclose scharnieren afstellen

Een ander groot voordeel – naast eerdergenoemde voordelen - is de mogelijkheid om de softclose scharnier af te stellen. De meeste scharnieren met een softclose functie zijn 3D verstelbaar. Dat betekent dat je ze gemakkelijk in alle richtingen kunt verstellen. Hangt jouw (keuken)kastdeur scheef? In onze blog ‘Softclose scharnieren afstellen’ lees je precies wat je kunt doen om jouw scharnier op de juiste manier af te stellen.

Softclose scharnieren kopen? Bestel eenvoudig online

Ben jij op zoek naar een softclose scharnier voor in je keukenkast, slaapkamerkast of kantoormeubel? Bij Meubelbeslag Center kun je online softclose scharnieren kopen voor een betaalbare prijs. Bekijk het assortiment in de webshop en plaats eenvoudig je bestelling. Heb je meer dan alleen een softclose scharnier nodig? Neem dan een kijkje bij de rest van ons keukenbeslag.

Wil je meer informatie over softclose scharnieren of over onze andere producten? Neem dan contact op met onze specialisten.