Pianoscharnieren

Heb je een lang en smal scharnier nodig? Bekijk dan ons assortiment pianoscharnieren. Een pianoscharnier kun je over de gehele lengte van het te bevestigen object gebruiken. Ideaal voor het monteren van een kastdeur, dubbele deuren en tafels, luiken en kleppen. De pianoscharnieren uit ons assortiment zijn sterk, gemakkelijk in te korten en leverbaar in verschillende uitvoeringen, zoals rvs en messing. Bekijk ons aanbod in de webshop en bestel vandaag nog jouw pianoscharnier voor een betaalbare prijs.  

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een pianoscharnier?

Een pianoscharnier is een lang en smal scharnier. De scharnier is langer dan een traditionele scharnier, waardoor deze over de gehele lengte van het beweegbare gedeelte van meubels kan worden geplaatst. Dit zorgt voor een stevige en uitgelijnde bevestiging. 

Een pianoscharnier dankt zijn naam aan het feit dat deze vaak wordt gebruikt om de afdekklep van piano’s te kunnen openen en sluiten. 

Pianoscharnier toepassing

Naast de toepassing in piano’s, is een pianoscharnier uiterst geschikt voor het bevestigen van een deur, (dubbele) kastdeuren, inklapbare tafelbladen, luiken en planken. En ook in de luchtvaart en de machinebouw wordt dankbaar gebruik gemaakt van deze handige scharnieren. 

De voordelen van een pianoscharnier

Dat pianoscharnieren veelvuldig worden toegepast is niet gek. Een pianoscharnier biedt namelijk een aantal fijne voordelen:

  • Eenvoudige montage: een pianoscharnier kan rechtstreeks op het oppervlak worden geschroefd. Hier is geen freeswerk voor nodig.
  • Perfect uit te lijnen: een lang scharnier is eenvoudiger uit te lijnen dan twee kleinere scharnieren die op elkaar afgesteld moeten worden.
  • Trillingsbestendig: een lang scharnier is beter in staat trillingen op te vangen dan twee kleinere scharnieren. Hierdoor wordt de levensduur van het eindproduct verlengd.

Ons assortiment pianoscharnieren

Wil jij een pianoscharnier op maat kopen om jouw kastdeur, luik, plank of tafel strak te bevestigen? Meubelbeslag Center heeft een uitgebreid aanbod aan pianoscharnieren. Zo vind je bij ons niet alleen lange scharnieren in verschillende kleuren (zoals het populaire zwart), maar heb je bij ons ook de keuze uit verschillende materialen. Ga je voor een pianoscharnier van messing of past rvs of aluminium toch beter bij jouw product? Alle pianoscharnieren zijn van een hoogwaardige kwaliteit en worden geleverd tegen een betaalbare prijs.  

Pianoscharnier afmetingen

De pianoscharnieren uit ons assortiment hebben een breedtemaat van 25 of 32 mm en een lengtemaat tussen de 420 en 960 mm. Is de pianoscharnier te groot, dan kun je deze gemakkelijk zelf inkorten. We raden aan om de scharnier met een ijzerzaag op de gewenste lengte te zagen. Heb je geen ijzerzaag? Maak dan gebruik van een stevige kniptang.

Pianoscharnier monteren

Om een pianoscharnier te monteren, heb je weinig voorkennis nodig. De scharnieren zijn namelijk eenvoudig te plaatsen doordat ze zijn voorzien van handige montagegaten. Markeer deze gaten, wanneer de scharnieren perfect zijn uitgelijnd op je deur, plank of tafel en bevestig vervolgens de schroeven. Bekijk ook het stappenplan pianoscharnieren monteren in onze blog. 

Welke schroeven heb ik nodig om een pianoscharnier te bevestigen?

Uiteraard wil je problemen met de montage voorkomen en jouw pianoscharnier op de juiste manier bevestigen. Maak daarom altijd gebruik van pianoscharnierschroeven. Deze schroeven zijn speciaal ontwikkeld voor de pianoscharnier, zijn zeer sterk en laten niet zomaar los. Net als de scharnieren zijn de schroeven verkrijgbaar in verschillende afmetingen. 

Pianoscharnier kopen? Bestel in onze webshop

Ben je ervan overtuigd dat een pianoscharnier dé scharnier is voor het bevestigen van jouw meubelstuk? Bekijk dan ons assortiment pianoscharnieren in de webshop. Hier kun je jouw ideale pianoscharnier kopen voor een scherpe prijs. Heb je vragen over pianoscharnieren of over één van onze andere scharnieren? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. We helpen graag.