Potscharnieren

Ben je nieuwe keukenkastjes aan het installeren of sluiten de deuren van jouw badkamerkast niet meer optimaal? Dan bieden potscharnieren uitkomst. Met deze scharnieren kun je deuren gemakkelijk en stevig aan een kastwand monteren. Ideaal in keukens, badkamers of kantoorruimtes.

Wil jij potscharnieren kopen? Meubelbeslag Center heeft een ruim aanbod. Van standaard potscharnieren tot softclose varianten en van een voorliggende- tot binnenliggende potscharnier. Goed om te weten: de potscharnieren zijn verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs.

Potscharnieren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 54

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 54

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn potscharnieren?

Potscharnieren zijn scharnieren waarmee je een deur strak en stevig aan een kastwand bevestigt, zodat deze soepel kan openen en sluiten. De scharnier bestaat uit twee delen: een montageplaatje voor aan het kastgedeelte en een scharnier met een ‘potje’ voor aan de deur. Deze delen kun je eenvoudig met elkaar verbinden.

Potscharnieren zijn scharnieren die vaak in keukenkastjes worden toegepast. Ze worden daarom ook wel keukenkastscharnieren genoemd. Uiteraard kun je de scharnieren ook prima gebruiken in andere kasten.

Hoe werkt een potscharnier?

Net als met een traditionele scharnier creëer je met een potscharnier een beweegbare verbinding tussen twee vaste onderdelen (in dit geval de kast en de deur). Het montageplaatje van de potscharnier wordt aan de binnenkant van de kast gemonteerd. Het scharniergedeelte met het ‘potje’ wordt verzonken in de deur geplaatst. Een draaibaar hengsel verbindt de twee delen. Deze delen en de deur kunnen hierdoor in verschillende draaihoeken bewegen.

Soorten potscharnieren

Het assortiment van Meubelbeslag Center bestaat uit verschillende soorten potscharnieren. Natuurlijk kun je bij ons terecht voor de traditionele potscharnier, maar voor extra comfort of een stijlvolle uitstraling raden we je onze potscharnieren met softclose- of push to open functie aan. Met een softclose potscharnier kun je kastdeuren zonder harde knal sluiten. Een push to open potscharnier maakt het mogelijk om kastdeuren zonder handgrepen te monteren. Heb je scharnieren nodig voor een hoekkast? Met onze hoekkast-potscharnier bieden we je de perfecte oplossing. Weet je niet welke potscharnier je het beste kunt gebruiken? In onze blog ‘Welke potscharnier heb ik nodig’, geven we je een aantal handige tips. 

Onze potscharnieren zijn daarnaast onder te verdelen in twee aanslagsoorten: opliggend (of voorliggend) en binnenliggend. Bij een potscharnier die opliggend is, wordt de kastdeur volledig voor het kastframe geplaatst. Bij een potscharnier die binnenliggend is, valt de deur tussen de zijwanden.

Potscharnier monteren

Heb je een potscharnier aangeschaft en wil je deze monteren? Zorg dan dat je de juiste hulpmiddelen bij de hand hebt. Om de potscharnieren te plaatsen heb je in ieder geval een boormachine, een schroevendraaier en een potlood nodig. Potscharnieren moet je in de meeste gevallen in de kast boren. Voor extra gemak kun je gebruikmaken van een boormal die speciaal is ontwikkeld voor potscharnieren.

Begin met het bevestigen van het montageplaatje. Deze monteer je aan de binnenzijde van de kast met schroeven. Frees vervolgens met behulp van de mal het potgedeelte van de scharnier in de deur. Verbind als laatste het beweegbare hendeltje met het montageplaatje. Stel de scharnier eventueel af door middel van stelschroeven.

Tip: in ons assortiment vind je ook verschillende toebehoren voor je potscharnier, zoals een mal en diverse druksnappers. 

Potscharnieren kopen? Bestel in onze webshop

Wil jij onze potscharnieren en toebehoren kopen? Je bestelt jouw ideale potscharnier eenvoudig in onze webshop. Hier vind je tevens al onze scharnieren. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.