Onzichtbare scharnieren

Houd je van een strakke of minimalistische look in je interieur? Kies dan voor onzichtbare scharnieren voor de afwerking van je kast of binnendeur. Deze innovatieve scharnieren worden in de deur gemonteerd en zijn niet zichtbaar wanneer de deur gesloten is. Een stijlvolle oplossing voor iedere inrichting.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 20

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 20

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn onzichtbare scharnieren?

Het zal geen verrassing zijn: onzichtbare scharnieren zijn scharnieren die niet zichtbaar zijn. Tenminste, als de deur gesloten is. Doordat de scharnier in de deur wordt gemonteerd, is de scharnier(pin) niet te zien. Ideaal wanneer je alle aandacht op je stijlvolle deur wilt vestigen, of wanneer je een strakke look in je interieur wilt. Andere benamingen voor onzichtbare scharnieren zijn: verdekte scharnieren, verborgen scharnieren of blinde scharnieren.

Meubelbeslag Center heeft een aantal onzichtbare scharnieren van rvs in het assortiment. Deze zijn duurzaam, watervast en geschikt voor maatwerk. Bekijk ons aanbod hieronder en plaats je bestelling in de webshop. 

Wat zijn SOSS scharnieren?

Een vraag die we regelmatig krijgen als we het over verdekte scharnieren hebben. SOSS scharnieren zijn onzichtbare scharnieren die bestaan uit een lamellenconstructie. De lamellen beperken de weerstand tot een minimum en zorgen voor een ijzersterke verbinding. Deze onzichtbare scharnieren zijn daardoor uiterst geschikt voor gebruik bij een buitendeur of bij zware deuren.

Hoe werkt een onzichtbaar scharnier?

Een onzichtbaar scharnier wordt vaak toegepast uit esthetische overwegingen. Een scharnier kan de aandacht namelijk flink afleiden van die prachtige deurklink of die mooie designkast. Verdekte scharnieren zijn volledig geïntegreerd in de deur en in het kozijn of de kastwand, waardoor deze niet zichtbaar zijn als de deur gesloten is. Deze manier van monteren wordt onzichtbare montage genoemd. Een onzichtbaar scharnier bestaat uit twee armen die bij het openen van de deur tussen de deur en het kozijn (of de kastwand) worden geduwd.

Ons assortiment verdekte scharnieren

Vraag je je af welke scharnier aan de buitenkant niet meer zichtbaar is? Bekijk dan ons aanbod onzichtbare scharnieren. Deze verdekte scharnieren zijn vervaardigd uit rvs en kunnen toegepast worden bij zowel een buitendeur als bij diverse binnendeuren. Het sterke, roestvrij staal is duurzaam, bestand tegen corrosie en geschikt voor maatwerk. Ben je geïnteresseerd in onze blinde scharnieren? De scharnieren uit ons assortiment zijn leverbaar in diverse afmetingen.

Onzichtbare scharnieren monteren en afstellen

Om onzichtbare scharnieren te monteren, heb je een freesboor nodig. Verdekte scharnieren moet je namelijk infrezen. We raden aan om hierbij een freesmal te gebruiken, zodat je de perfecte uitsparingen kunt maken. Na het infrezen dien je de scharnieren vast te schroeven. Ons advies is om blinde scharnieren eerst in de deur te schroeven en daarna in het kozijn of de kastwand. Is de deur niet goed afgehangen? Een groot voordeel van onzichtbare scharnieren is dat je ze na de montage eenvoudig kunt afstellen.

Onzichtbare scharnieren kopen? Bestel in onze webshop

Ben je op zoek naar blinde scharnieren om jouw deuren af te hangen of voor de afwerking van jouw kasten? Bekijk dan onze hoogwaardige scharnieren van rvs in de webshop, plaats je bestelling en profiteer van een scherpe prijs en een snelle levering. Heb je nog vragen over onze onzichtbare scharnieren of ben je op zoek naar andere scharnieren? Schroom niet en neem contact met ons op. We voorzien je graag van meer informatie.