Klepbeslag / Klepscharnieren

Heb jij interieurkastjes die je kunt openen en sluiten met opgaande of neergaande kleppen en ben je daarvoor op zoek naar nieuwe scharnieren? Neem dan een kijkje in onze webshop. In ons assortiment vind je diverse soorten klepscharnieren. Van antieke bronzen klepscharnieren tot moderne softclose klepscharnieren. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor ander klepbeslag, zoals gasdrukveren en klepsteunen. Plaats vandaag nog je bestelling en profiteer van hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een klepscharnier?

Klepkasten zijn al zo oud als de weg naar Rome. En nog steeds is een kast met opgaande of neergaande kleppen een graag gezien item in de keuken, woonkamer of badkamer. Om ervoor te zorgen dat een klepdeurtje naar behoren functioneert en goed ondersteund wordt, zijn klepscharnieren ontwikkeld. Een klepscharnier is een scharnier die de klep met de kast verbindt, zorgt dat deze soepel opent en sluit én ondersteuning biedt. Een groot voordeel van een klepscharnier is dat deze wat langer is dan een gewone scharnier en daardoor beter tegen druk bestand is. Bovendien is een klepscharnier vrij eenvoudig te monteren.

Soorten klepscharnieren

Er zijn verschillende soorten klepscharnieren op de markt. Logisch, klepkasten zijn er immers in diverse uitvoeringen. Naast kastjes met een opgaande klep (die we voornamelijk in keukens en badkamers zien), zijn er tegenwoordig steeds meer klepkasten met een neergaande klep. Denk aan tv-meubels waar je de klep naar beneden haalt om bij de inhoud te kunnen. Om ervoor te zorgen dat de scharnieren perfect op de kastklep aansluiten, zijn er klepscharnieren voor opgaande kleppen en voor neergaande kleppen ontwikkeld. Daarnaast kun je kiezen voor een klepscharnier met (gas)veer of schaar. Deze zijn ideaal voor het openen van doucheramen of kisten in een hoek van 180 graden.

Ons assortiment klepscharnieren

Of je nu gaat voor een klepscharnier voor een opgaande klep of voor een klepscharnier voor een neergaande klep, bij Meubelbeslag Center slaag je gegarandeerd. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan klepscharnieren. Deze zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, zoals staal of antiek brons. Zoek je een klepscharnier met softclose? Ook die hebben we. Daarnaast heb je bij ons de keuze uit een klepscharnier die geschikt is voor inliggende kleppen of voorliggende kleppen.

Alle klepscharnieren zijn uiterst sterk en leverbaar voor een scherpe prijs.  

Klepbeslag

Naast hoogwaardige klepscharnieren vind je in onze webshop ander klepbeslag. Zo hebben we diverse klepsteunen die je in combinatie met klepscharnieren kunt gebruiken voor opgaande of neergaande kastkleppen. Ook kun je bij ons terecht voor sterke gasdrukveren en gastrekveren. Alle ingrediënten voor goed functionerende klepkasten.

Klepscharnier kopen? Bestel in onze webshop

Wil jij een klepscharnier kopen voor de opgaande of neergaande klep van jouw keukenkast of tv-meubel? Bekijk dan ons gehele aanbod klepbeslag online en plaats je bestelling in de webshop. Heb je vragen over de klepscharnieren of over onze andere scharnieren? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.