Paumelles

Wil je een binnendeur snel en stevig in het kozijn hangen? Maak dan gebruik van onze paumelles. Een paumelle is een gebruiksvriendelijke scharnier waarmee je deuren eenvoudig en correct aan een kozijn kunt bevestigen.

Meubelbeslag Center heeft een uitgebreid assortiment aan paumelle scharnieren. Denk aan Franse paumelles en inboorpaumelles. Alle producten zijn van een hoogwaardige kwaliteit en worden per stuk geleverd. Bestel de paumelles vandaag nog in onze webshop en profiteer van een scherpe prijs en een snelle levering.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 32

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 32

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn paumelles?

Een paumelle is een scharnier die is opgebouwd uit twee aparte onderdelen: een plaat met een pin en een plaat met een gat. Deze twee onderdelen passen perfect in elkaar. Paumelle scharnieren worden voornamelijk gebruikt bij opdekdeuren (een binnendeur die gedeeltelijk over het kozijn valt). Door het ene onderdeel op het deurkozijn te monteren en het andere onderdeel op de deur, kan de deur gemakkelijk aan het kozijn bevestigd worden en er eventueel ook weer worden uitgetild. 

Wat is het verschil tussen een paumelle en een scharnier?

Naast een traditionele scharnier, kun je dus gebruikmaken van een paumelle om een deur te bevestigen. Hoewel de twee soorten scharnieren op elkaar lijken, zit er wel degelijk een verschil tussen een paumelle en een scharnier. Waar een paumelle uit twee losse onderdelen bestaat, worden de onderdelen van een scharnier bij elkaar gehouden met een pin. Deze pin loopt door de kern van de scharnier. Hierdoor is het niet mogelijk om de platen uit elkaar te halen. Omdat deze constructie voor een extra sterke verbinding zorgt, worden traditionele scharnieren vaak gebruikt bij buitendeuren.

De voordelen van paumelles

Paumelles bieden door hun specifieke opbouw interessante voordelen:

  • Eenvoudige montage: het gat van het ene onderdeel past perfect om de pin van het andere onderdeel. Het afhangen van een deur wordt hierdoor gemakkelijker.
  • Meer gebruiksgemak: de deur is eenvoudig uit het kozijn te tillen. Ideaal tijdens een verfbeurt.
  • Kostenbesparend: met paumelles bespaar je op montagekosten.

Ons assortiment paumelles

Meubelbeslag Center heeft verschillende soorten paumelles in het assortiment. Zo hebben we de klassieke Franse paumelle (die werkt zoals hierboven is omschreven), maar kun je ook kiezen voor inboor paumelle scharnieren. Die laatste paumelles worden in de deur gemonteerd en zijn uitermate geschikt voor een stalen kozijn.   

Naast verschillende afmetingen, vind je bij ons paumelles in verschillende kleuren en materialen. Denk aan zwarte paumelles, paumelles van messing en RVS paumelles. Wij kopen onze paumelles groot in.  Hierdoor ben je altijd verzekerd van hoogwaardige paumelles voor een betaalbare prijs.

Paumelles op opdekdeur afstellen en monteren

Heb je paumelles gekocht en wil je deze zelf monteren? Bevestig het onderdeel met de pin dan in het kozijn. Het onderdeel met het gat monteer je aan de deur. Het gat past precies om de pin. Uiteraard dient zowel het boren van de gaten als het afstellen van de paumelles zeer nauwkeurig te gebeuren. Lees in ons blog ‘Paumelle scharnieren afstellen’ hoe je het beste te werk kunt gaan. 

Oude paumelle scharnieren vervangen

Moet je eerst je oude paumelle scharnieren vervangen? Draai dan het onderdeel dat in de deur is gemonteerd handmatig los. Het onderdeel dat in het kozijn zit kun je verwijderen door een inbussleutel of steeksleutel met kwartslagen te draaien.   

Paumelles kopen? Bestel ze in onze webshop

Wil jij paumelles kopen zodat je jouw opdekdeur eenvoudig en veilig kunt afhangen? Bekijk dan ons assortiment paumelle scharnieren in de webshop en plaats direct je bestelling. Weet je niet zeker of je voor jouw deur een paumelle of andere scharnier nodig hebt? Bekijk hier alle scharnieren uit ons assortiment of neem contact op voor informatie.