Deurscharnieren en paumelles

Heb je net een nieuwe deur gekocht of zijn jouw deuren binnenkort aan vervanging toe? Met de juiste deurscharnieren zorg je ervoor dat je deur soepel opent en sluit. Meubelbeslag Center heeft een breed scala aan scharnieren die geschikt zijn voor de bevestiging van deuren. Denk aan bladscharnieren, veiligheidsscharnieren en Franse paumelles. De scharnieren zijn leverbaar in diverse kleuren en maten, direct uit voorraad. Bekijk ons assortiment hieronder. Wedden dat er een scharnier is die perfect aansluit op jouw deur?

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 77

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 77

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het belang van goede deurscharnieren

Of het nu gaat om een tuindeur, een binnendeur of om een poort, een deur kan niet zonder de juiste scharnieren. Deuren worden immers verbonden aan het kozijn door middel van een scharnier. Goede deurscharnieren zorgen er niet alleen voor dat jouw deur probleemloos opent en sluit, ze maken jouw woning ook minder inbraakgevoelig en kunnen het interieur verfraaien.  

Soorten deurscharnieren

Er zijn verschillende soorten deurscharnieren. Maar welke scharnier gebruik je nou voor welke deur? Meubelbeslag Center legt uit:

Deurscharnier buitendeur

Voor een buitendeur kun je het beste zware rvs deurscharnieren gebruiken. Deze stevige scharnieren zijn weersbestendig en inbraakgevoelig. Maak eventueel gebruik van extra veiligheidsscharnieren.  

Deurscharnier binnendeur

Zoek je scharnieren voor je binnendeur? Check dan of het om een opdekdeur of om een stompe deur gaat. Een opdekdeur valt gedeeltelijk over het kozijn en heeft meestal een paumelle nodig. Deze deurscharnier bestaat uit twee onderdelen (een plaat met een pin en een plaat met een gat) die perfect in elkaar passen. Stompe deuren vallen volledig in het kozijn en hebben traditionele bladscharnieren nodig. 

Ons assortiment deurscharnieren

Of je nu scharnieren zoekt voor een buitendeur of een binnendeur, voor een opdekdeur of een stompe deur, Meubelbeslag Center heeft alle deurscharnieren in huis. Ons assortiment deurscharnieren bestaat uit bladscharnieren, Franse paumelles, veiligheidsscharnieren en onzichtbare deurscharnieren. Deze zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, zoals rvs, messing, nikkel en verzinkt. Of wat dacht je van deurscharnieren in de kleur zwart? Perfect voor een moderne inrichting met een zwartstalen deur.

Scharnieren aan de deur bevestigen

Wil jij je nieuwe scharnieren zelf aan de deur bevestigen? Een deurscharnier monteren is niet moeilijk. Om erachter te komen waar je de deurscharnieren moet plaatsen, bepaal je eerst de draairichting van de deur. Wil je een rechtsdraaiende deur? Plaats de scharnieren dan rechts. Wil je liever een linksdraaiende deur? Plaats ze dan links. Maak gebruik van de boorgaten in de scharnieren om de plaats van de scharnieren te markeren. Schroef vervolgens schroeven die geschikt zijn voor deurscharnieren vast met een schroefboormachine.

Deurscharnieren afstellen

Heb je de deurscharnieren vervangen of gemonteerd, maar hangt de deur niet goed in het kozijn? Dan kan het zijn dat de scharnieren niet op de juiste hoogte zijn geplaatst. In onze blog Deurscharnieren afstellen, lees je hoe je de scharnieren kunt bijstellen. 

Deurscharnieren kopen? Bestel in onze webshop

Wil jij deurscharnieren kopen voor jouw buitendeur, poort, tuindeur of binnendeur. Maak dan gebruik van de deurscharnieren van Meubelbeslag Center. Bekijk onze hoogwaardige bladscharnieren, paumelles, onzichtbare deurscharnieren en veiligheidsscharnieren in de webshop en bestel ze voor een betaalbare prijs. Heb je vragen over onze scharnieren? Neem dan contact met ons op. We geven je graag meer informatie.