Softclose Scharnier Voorliggend 110° – Luxurious

SKU
T011
 4,25
  • Koop 10 voor  4,04 en bespaar 5%
  • Koop 20 voor  3,91 en bespaar 8%
  • Voor 15:00 besteld is vandaag verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • 14 dagen geldteruggarantie
  • 0% BTW voor bedrijven uit België

Voorliggend Scharnier – Luxurious

Dit softclose scharnier is één van de populaire voorliggende scharnieren. Dit is een voorliggend scharnier met een openingshoek van 110 graden. Handig van dit scharnier is dat de bodem los te klikken is. Hierdoor kan het ene deel van het scharnier aan de kast worden bevestigd en het andere deel aan de deur. Dit scheelt een hoop moeite!

Door smalle bodemplaat zijn de bevestigingsschroeven niet zichtbaar en ziet het scharnier er erg netjes uit in de kast.

Vindt u het lawaai van kastdeuren die dicht vallen ook zo vervelend? Met dit scharnier heeft u door de demping hier geen last meer van. De demping zorgt ervoor dat het scharnier de deur tijdens het sluiten opvangt en zachtjes dicht trekt.

Montage

De potmaat van dit scharnier is 35mm en de boordiepte minimaal 11,5mm. Door middel van het klikmechanisme is dit scharnier erg makkelijk te bevestigen. Ook is het scharnier gemakkelijk af te stellen door middel van stelschroeven.

Dit scharnier is 3D verstelbaar wat betekent dat het scharnier d.m.v. stelschroeven in alle richtingen versteld kan worden. Sommige andere scharnieren hebben hier alleen slobgaten zitten. 

De meeste mensen gebruiken de standaard montageplaat met een waarde D=0. Mocht u wel een montageplaatje nodig hebben dan kunt u hieronder het verband zien tussen het montageplaatje (D), de overligging en de boorafstand (C). Let wel op dat u langere schroeven nodig heeft wanneer u een dikkere montageplaat gebruikt.

Alle potscharnieren worden geleverd met montageplaat D=0. Als je wilt dat de deur vlak ligt ten opzichte van de zijwand (K=0), kun je de overligging berekenen met de onderstaande tabel. Stel de deurdikte is 18mm, dan is de afstand van de rand van het potgat tot aan de rand van de want C=4mm.

 

 Overligging  C=2  C=3  C=4  C=5  C=6  C=7
 D=0  16  17  18  19  20  21

 

 C: potafstand  2–7mm
 P: boordiepte pot  ≥11,5mm
 X: potdiameter  35mm
 Y: boorafstand  48mm

 

                 

 

Doormiddel van de stelschroeven is het mogelijk om de scharnier na het bevestigen nog af te stellen zodat de kastdeur netjes recht hangt.


Meer informatie
EAN code 6017435785703
Verkocht per Stuk
Inclusief bodemplaat Ja
Scharnier type Voorliggend
Geschikt voor vochtige ruimte Ja
Met excenterschroef Nee
Openingshoek 110°
Standaard Nee
Push to open Nee
Softclose Ja
Voor deurdikte 14-21mm
Potgat diameter 35 mm
Montage Inboren
Materiaal Staal
Bodemplaat afneembaar? Ja clip-on
Schroeven meegeleverd? Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Softclose Scharnier Voorliggend 110° – Luxurious