Push to open scharnier voorliggend 95°

SKU
DKR109
 3,55
  • Koop 10 voor  3,37 en bespaar 5%
  • Koop 20 voor  3,27 en bespaar 8%
  • Voor 15:00 besteld is vandaag verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • 14 dagen geldteruggarantie
  • 0% BTW voor bedrijven uit België

Voorliggend Scharnier

Dit push to open scharnier is een scharnier die u nodig heeft wanneer u geen deurhendels wilt hebben. Dit is een voorliggende scharnier met een openingshoek van 95 graden. Handig van dit scharnier is dat de bodem los te klikken is. Hierdoor kan het ene deel van het scharnier aan de kast worden bevestigd en het andere deel aan de deur. Dit scheelt een hoop moeite!

Heeft u liever geen hendel aan uw deurtje dan is deze scharnier de beste optie. Door op de deur te drukken zal de deursnapper het deurtje opendrukken. Hierdoor heeft u geen deurhendel nodig. Door middel van een cylinder gaat deze scharnier langzaam open nadat er op het deurtje wordt gedrukt. Dit heet "softopening." De deursnapper wordt niet automatisch meegeleverd. Deze zult u dus apart moeten bestellen.

Kies een van de essentiële toebehoren (niet meegeleverd):
- Druksnapper met magneet 37mm
- Druksnapper met magneet 47mm
- Druksnapper met magneet 37mm – clip-on

Montage

De potmaat van dit scharnier is 35mm en de boordiepte minimaal 11,5mm. Door middel van het klikmechanisme is dit scharnier erg makkelijk te bevestigen. Ook is het scharnier gemakkelijk af te stellen door middel van stelschroeven.

Dit scharnier is 3D verstelbaar wat betekent dat het scharnier d.m.v. stelschroeven in alle richtingen versteld kan worden. Sommige andere scharnieren hebben hier alleen slobgaten zitten. 

De meeste mensen gebruiken de standaard montageplaat met een waarde D=0. Mocht u wel een montageplaatje nodig hebben dan kunt u hieronder het verband zien tussen het montageplaatje (D), de overligging en de boorafstand (C). Let wel op dat u langere schroeven nodig heeft wanneer u een dikkere montageplaat gebruikt.

Alle potscharnieren worden geleverd met montageplaat D=0. Als je wilt dat de deur vlak ligt ten opzichte van de zijwand (K=0), kun je de overligging berekenen met de onderstaande tabel. Stel de deurdikte is 18mm, dan is de afstand van de rand van het potgat tot aan de rand van de want C=5mm.

 

 Overligging  C=2  C=3  C=4  C=5  C=6  C=7
 D=0  15  16  17  18  19  20

 

 C: potafstand  2–7mm
 P: boordiepte pot  ≥11,5mm
 X: potdiameter  35mm
 Y: boorafstand  48mm
 L: Lengte  37mm
 B: Afstand gaten bodemplaat  32mm

 

                 

 

Doormiddel van de stelschroeven is het mogelijk om de scharnier na het bevestigen nog af te stellen zodat de kastdeur netjes recht hangt.

Meer informatie
EAN code 6017441720798
Verkocht per Stuk
Inclusief bodemplaat Ja
Scharnier type Voorliggend
Geschikt voor vochtige ruimte Ja
Met excenterschroef Ja
Openingshoek 95°
Standaard Nee
Push to open Ja
Softclose Nee
Voor deurdikte 14-21mm
Potgat diameter 35 mm
Montage Inboren
Materiaal Staal
Bodemplaat afneembaar? Ja clip-on
Schroeven meegeleverd? Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Push to open scharnier voorliggend 95°